állatok és az illóolajokHa esszenciális olajokat használtok és van háziállatotok, akkor fontos tudnotok, hogy néhány dologra nagyon oda kell figyelnetek a közelükben.
Nekünk van egy cicánk, Grafit, így amikor először elkezdtem olajozni az első dolgom az volt, hogy a lehető legjobb és legmegbízhatóbb forrásokból utánajárjak, hogy mit szabad és mit nem. (A képen: Grafit)
A kutyák és a macskák közel 200–300 millió szagló receptorral rendelkeznek, ellenben az emberekkel, akik csak 5–6 millióval. Szaglásuk nagyon érzékeny, tehát ha párologtattok, akkor mindenképpen vízbázisú diffúzort használjatok, max. 4–5 csepp illóolajat tegyetek bele egyszerre és olyan szobában tegyétek mindezt, ahonnan az állatok bármikor ki tudnak menni, ha szeretnének, vagy ha tudjátok zárjátok ki őket a szobából. Szellőztess gyakran.

Érzékenységük miatt, amit sose használjatok:

  • Teafa (Melaleuca) helyett használható: Muskátli, Arborvitae (óriás tuja), Mirha, Cédrusfa.
  • Kúszó fajdbogyó (Wintergreen) helyett használható: Copaiba, Tömjén (Frankincense), vagy a doTERRA AromaTouch®.
  • Kasszia helyett használható a doTERRA On Guard®, Oreganó és Kakukkfű.

A macskák még a kutyáknál is sokkal érzékenyebbek az illóolaj-alkotórészek meghatározott csoportjaira. Hiszen hiányzik egy olyan májenzimük, amely bizonyos illóolajokban található anyagokat nem tud lebontani, ezért mérgező hatással lehet rájuk.

Ennek a bejegyzésnek nem célja elijeszteni a macskatulajdonosokat az illóolaj használatától, inkább arra szolgál, hogy az aromaterápiás termékeket felelősségteljesen és tudatosan használjátok, ha együtt éltek egy cicával.
Amiket nem használhattok: a citrusfélék, a tűlevelű olajak, a teafaolaj, a nyírfa (birch), kúszó fajdbogyó (wintergreen), édeskömény (fennel), borsmenta, fodormenta, eukaliptusz és az olaj intenzív olajok, mint a kakukkfű, rozmaring és az oregánó.


A doTERRA olajok egy bizonyos része használható az állatokon külsőleg. Ha szeretnétek rajtuk alkalmazni az olajokat, előtte mindenképpen részletesen járjatok utána és mindenképpen megbízható forrásból, mivel az interneten számos ellentmondó írás található.
Nagyon sokat lehet tanulni Janet Roark amerikai állatorvos facebook vagy instagram oldalán feltett anyagaiból, könyveiből, videóiból, aki kifejezetten doTERRA illóolajokkal dolgozik praxisában.

Pets and Essential Oils

Using essential oils with animals

Keeping pets healthy and happy

 

 

Vedd birtokba!

Több lehetőség is van arra, hogy hozzájuss a terápiás tisztaságú illóolajokhoz, döntsd el, melyik kényelmesebb a számodra! 

Kapcsolatfelvétel

Nagy Sándorné Erzsike (ID7536795) és Nagy Livia (ID8806744)

E-mail cím: info@aromaterrasz.hu

Megkeresés tárgya
Bejelentkezés

Jognyilatkozat
Jelen weboldal nem a doTERRA vagy bármely kapcsolt vállalkozásának hivatalos weboldala, az azon elhelyezett tartalmak nem minősülnek a vállalat hivatalos közléseinek, a honlapon közzétett információkért semmilyen felelősséget nem vállal. Minden védjegy vagy bejegyzett védjegyet tartalmazó szimbólum a dōTERRA Holdings, LLC védjegye vagy bejegyzett védjegye.